Ikea logo

I början av 2019 uppdaterades låssystemet på Torsvik. Totalt har cirka 300 mekaniska låscylindrar i tre olika byggnader ersatts med ett digitalt elektromekaniskt system.

– Vårt tidigare system var av äldre modell och därför sårbart. Dokumentation och kvittenser fanns endast i pappersform,  berättar Peter Söderback, Safety&Security manager på IKEA Svenska AB Torsvik.  Nu kan vi snabbt spärra nycklar när det behövs och har dessutom full kontroll över behörigheter och access till våra byggnader. Varje nyckel kan kopplas till alltifrån 1 till 300 låscylindrar eller hänglås.

Efter en grundläggande utbildning från Passera hanterar IKEA själva en stor del av administrationen kring låssystemet.

Programvaran är väldigt enkel och logisk, så det har varit lätt för oss att komma igång. Det finns en sökbar manual som underlättar mycket och Passera ger oss support vid behov. Så här långt har vi kunnat lösa det mesta via telefon. Samarbetet har fungerat utmärkt från första början.

Marcus Wigren, Safety&Security Coordinator på IKEA Torsvik

Peter Söderback berättar att bytet av låssystem gick snabbt och att Passera alltid är snabba med återkoppling och service. 
– Vi behöver bra säkerhet för att våra logistikflöden ska fungera, och då är det viktigt med kunniga och tillgängliga leverantörer.